Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddkokt grönkål

Recept på gräddkokt grönkål. En variation på grönkål som går snabbt att laga. God till skinkan och olika sorters lax.

Gräddkokt grönkål
Gräddkokt grönkål
Gräddkokt grönkål

Ingredienser

  • 400 ggrönkål
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlost- riven lagrad, gärna västerbottensost
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Repa grönkålen och riv den i bitar. Koka upp en stor gryta med lättsaltat vatten.

  2. Lägg ner grönkålen och koka den ca 2 min. Häll av vattnet och skölj kålen i kallt vatten (då behålls den gröna färgen).

  3. Lägg tillbaka kålen i kastrullen och strö på majsstärkelsen. Tillsätt grädden och koka upp under omrörning. Rör ner osten. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?