Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddkokt grönkål med bacon

Grönkålens tid är nu! Bäst är färsk grönkål, men om det inte finns kan du välja fryst, hackad. Och be butikspersonalen att ta in färsk grönkål!

Den här rätten passar bra till gös, torsk, abborre, lax eller fläskfilé, kyckling, kalkon.

Gräddkokt grönkål med bacon
Gräddkokt grönkål med bacon
Gräddkokt grönkål med bacon
Grönkål är en självklarhet på julbordet Foto: Ingvar Eriksson

Ingredienser

  • 250 ggrönkål- färsk
  • 0,5 pktbacon
  • 2 msksmör
  • 1 tskvetemjöl
  • 1 dlmatlagningsgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 0,5buljongtärning
  • 1,5 msksenap- stark
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skölj grönkålen. Skär bort rotstocken på varje blad och strimla kålen.

  2. Strimla och knaperstek baconet i en stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan. Fräs grönkålen mjuk i 1 msk smör och det kvarvarande baconfettet. Ta upp och lägg åt sidan.

  3. Smält 1 msk smör i pannan. Tillsätt mjölet och rör om.

  4. Slå på grädde och mjölk. Smula ner buljongtärningen. Koka upp och låt koka 3  min.

  5. Tillsätt grönkål, senap och peppar till gräddkoket. Rör ner baconet och servera.

Vad tyckte du om receptet?