Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddig yoghurt med björnbär och knapriga mandlar

Recept på gräddig yoghurt med björnbär och knapriga mandlar. Björnbär eller blåbär har mild smak och syra som passar extra bra till yoghurt. Knapriga mandlar och söt honung gör desserten till en favorit.

Gräddig yoghurt med björnbär och knapriga mandlar
Gräddig yoghurt med björnbär och knapriga mandlar
Gräddig yoghurt med björnbär och knapriga mandlar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Yoghurt med björnbär och mandlar

  • 1 dlmandlar- skalade
  • 3 dlyoghurt- rysk eller turkisk
  • 0,5 lbjörnbär- eller blåbär
  • 4 mskhonung- flytande

Garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Rosta mandlarna i torr stekpanna 2–3 min. Fördela yoghurten i fyra glas eller skålar.

  2. Lägg i bär och strö över mandlar. Ringla över honung. Garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?