Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddig mandelfisk med broccoli och ris

Ett lättlagat recept på gräddig mandelfisk med broccoli och ris. Till den här rätten går det utmärkt med fryst, tinad fisk.

Gräddig mandelfisk med broccoli och ris
Gräddig mandelfisk med broccoli och ris
Gräddig mandelfisk med broccoli och ris
Foto: Ulrika Pousette

Gräddig mandelfisk med broccoli och ris

  • 3 dlris
  • 1broccolistånd
  • 1squash
  • 700 gtorskfilé (MSC-märkt)
  • 1fiskbuljongtärning
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlmatlagningsgrädde
  • 1 påsemandelspån- (50 g)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

  2. Bryt broccolin i buketter och skiva stjälken. Förväll broccolin i lättsaltat vatten ca 5 min. Skär squashen i bitar och låt den koka med broccolin när ca 2 min återstår av koktiden. Låt broccoli och squash rinna av. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form.

  3. Lägg fisken på grönsakerna och smula över buljongtärningen. Strö på salt och peppar. Häll över grädde och strö på mandelspån.

  4. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min. Servera med ris.

Vad tyckte du om receptet?