Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Milda, fina smaker passar till ett glas kylt rosévin. Servera gärna soppan med nybakta baguetter.
Ta bort ev torra delar av citrongräset. Banka det med skaftet på en kniv, strimla och hacka fint.
Skala och finhacka vitlöken. Fräs citrongräs, vitlök och ingefära i olja i en kastrull. Häll på fond, vatten och grädde och låt koka ca 5 min.
Skala och skär morötterna i fina strimlor. Skölj och strimla sockerärterna. Skär fisken i ca 2 x 2 cm stora bitar.
Skala, kärna ur och skär gurkan i små fyrkanter, ca 1 x 1 cm. Skala räkorna och blanda dem med gurkbitar och citronskal. Tillsätt 1 krm salt och 1 krm peppar.
Lägg ner morotsstrimlor och fiskbitar i den kokande buljongen. Lägg på locket. Koka ca 3 min. Lägg i sockerärter, koka 1 minut till. Strö på 1 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar.
Lägg räkblandningen i soppan strax före servering.