Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddfilsparfait med kanel och pepparkaka

Recept på gräddfilsparfait med kanel och pepparkaka. Gör parfaiten i portionsformar, till exempel stora muffinsformar.

Gräddfilsparfait med kanel och pepparkakaGräddfilsparfait med kanel och pepparkakaGräddfilsparfait med kanel och pepparkaka
Recept på gräddfilsparfait med kanel och pepparkaka Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2äggulor
  • 1 dlapelsinsockerlag- se recept
  • 2 dlvispgrädde
  • 3 dlgräddfil
  • 2 krmkanel- mald
  • 2 mskapelsin- pressad

Apelsinsockerlag

  • 2apelsiner
  • 1citron
  • 2 dlrårössocker
  • 2 dlvatten

Tillbehör

  • 12pepparkakor- (50 g)
  • apelsinsockerlag

Gör så här

  1. Sockerlag: Skölj apelsiner och citron noga i ljummet vatten. Riv skalen. Blanda socker, vatten, apelsinskal och citronskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock tills 2 dl återstår. Låt kallna.

  2. Vispa äggulor och 1 dl av apelsinsockerlagen ca 2 min. Vispa grädden i separat skål. Blanda ner gräddfilen i äggulevispet och därefter den vispade grädden. Smaksätt med kanel och apelsinsaft.

  3. Krossa pepparkakorna och fördela hälften i botten på portionsformar. Häll i parfaitsmeten och strö resten av pepparkakssmulorna ovanpå.

  4. Täck med plastfolie och ställ i frysen ca 3 timmar, men de kan stå mycket längre.

  5. Stjälp upp portionsparfaiterna och ringla över resten av apelsinsockerlagen. Servera.

Vad tyckte du om receptet?