Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på gräddfilsparfait med kanel och pepparkaka. Gör parfaiten i portionsformar, till exempel stora muffinsformar.
Sockerlag: Skölj apelsiner och citron noga i ljummet vatten. Riv skalen. Blanda socker, vatten, apelsinskal och citronskal i en kastrull. Koka upp och låt sjuda utan lock tills 2 dl återstår. Låt kallna.
Vispa äggulor och 1 dl av apelsinsockerlagen ca 2 min. Vispa grädden i separat skål. Blanda ner gräddfilen i äggulevispet och därefter den vispade grädden. Smaksätt med kanel och apelsinsaft.
Krossa pepparkakorna och fördela hälften i botten på portionsformar. Häll i parfaitsmeten och strö resten av pepparkakssmulorna ovanpå.
Täck med plastfolie och ställ i frysen ca 3 timmar, men de kan stå mycket längre.
Stjälp upp portionsparfaiterna och ringla över resten av apelsinsockerlagen. Servera.