Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gräslöks- och gräddfilspannacotta med löjrom är en elegant förrätt med vackra gröna örter och löjrom, som dessutom är busenkel att göra.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka hastigt upp grädden i en kastrull och stäng av plattan. Ta upp och vispa ner gelatinbladen i grädden så att de smälter. Låt vätskan svalna något.
Finstrimla gräslöken. Vispa i gräslök, gräddfil, salt och peppar i gräddblandningen. Häll smeten i 8 portionsskålar eller glas. Ställ i kylen ca 6 timmar för att stelna.
Ta skålarna ur kylen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före servering.
Plocka och repa örterna. Finstrimla gräslöken. Garnera pannacottan med rom och örter.