Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddfilspannacotta med löjrom

Gräslöks- och gräddfilspannacotta med löjrom är en elegant förrätt med vackra gröna örter och löjrom, som dessutom är busenkel att göra.

Gräddfilspannacotta med löjromGräddfilspannacotta med löjromGräddfilspannacotta med löjrom
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4gelatinblad
  • 2,5 dlmellangrädde
  • 0,5 krukagräslök
  • 6 dlgräddfil
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 1 dlörter- blandade, t ex dill, gräslök, röd oxalis, röd basilika eller smörgåskrasse
  • 130 glöjrom

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Koka hastigt upp grädden i en kastrull och stäng av plattan. Ta upp och vispa ner gelatinbladen i grädden så att de smälter. Låt vätskan svalna något.

  2. Finstrimla gräslöken. Vispa i gräslök, gräddfil, salt och peppar i gräddblandningen. Häll smeten i 8 portionsskålar eller glas. Ställ i kylen ca 6 timmar för att stelna.

  3. Ta skålarna ur kylen och låt stå i rumstemperatur ca 30 min före servering.

  4. Plocka och repa örterna. Finstrimla gräslöken. Garnera pannacottan med rom och örter.

Vad tyckte du om receptet?