Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gräddfilscrème med citron och blåbär är en fräsch avslutning på middagen. Välj låga skålar eller glas så hinner crèmen stelna perfekt.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.
Blanda gräddfil, citronskal och florsocker. Värm ca 1/4 av blandningen i en liten kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i blandningen. Blanda ner gelatinblandningen i resten av smeten. Fördela smeten i 4 skålar eller glas och ställ dem i kylen ca 50 min.
Crunch: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker och stek under omrörnig tills grynen fått fin färg. Häll upp på ett fat och låt kallna i rumstemperatur.
Toppa gräddfilscrèmen med blåbärssylt och crunch och servera.