Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gräddfilscrème med citron och blåbär

Gräddfilscrème med citron och blåbär är en fräsch avslutning på middagen. Välj låga skålar eller glas så hinner crèmen stelna perfekt.

Gräddfilscrème med citron och blåbär
Gräddfilscrème med citron och blåbär
Gräddfilscrème med citron och blåbär
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 3 dlgräddfil
  • 1gelatinblad
  • 1citron
  • 0,5 dlflorsocker
  • 1 dlblåbärssylt

Crunch

  • 25 gsmör
  • 1 dlhavregryn
  • 3 mskströsocker

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 min. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda gräddfil, citronskal och florsocker. Värm ca 1/4 av blandningen i en liten kastrull. Ta upp och smält gelatinbladet i blandningen. Blanda ner gelatinblandningen i resten av smeten. Fördela smeten i 4 skålar eller glas och ställ dem i kylen ca 50 min.

  3. Crunch: Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt havregryn och socker och stek under omrörnig tills grynen fått fin färg. Häll upp på ett fat och låt kallna i rumstemperatur.

  4. Toppa gräddfilscrèmen med blåbärssylt och crunch och servera.

Vad tyckte du om receptet?