Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaost

Recept på Gözleme. Smörstekta tunnbrödspaket med spenat- och fetafyllning.

Gözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaostGözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaostGözleme – tunnbröd fyllda med spenat och fetaost

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 2 dlvatten
  • 1,5 dlnaturell yoghurt
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 6 dlvetemjöl- + 1 dl till utbakning (360 g + 60 g)

Fyllning

  • 1gul lök
  • 2 mskolivolja
  • 300 gbladspenat- färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gfetaost

Till stekning

  • 3 mskolivolja

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda alla ingredienser till degen. Knåda ordentligt ca 10 min, helst för hand. Låt degen, som ska vara ganska fast, vila 30–40 min.

  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja. Lägg i spenaten och fräs hastigt tills den har mjuknat. Krydda med salt och peppar.

  3. Dela degen i bitar som väger ca 55 g och rulla dem till bollar. Kavla ut degbollarna tunt till rundlar, ca 20 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk.

  4. Lägg spenatfyllningen mitt på rundlarna. Smula över fetaosten. Vik ihop som ett paket.

  5. Stek paketen i olja ca 3 min på varje sida på medelvärme så att de får färg. Ta upp och pensla bröden med smält smör. Skär dem mitt itu och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ebru Kelebek