Recept av Ebru Kelebek
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på Gözleme. Smörstekta tunnbrödspaket med spenat- och fetafyllning.
Smält smöret. Blanda alla ingredienser till degen. Knåda ordentligt ca 10 min, helst för hand. Låt degen, som ska vara ganska fast, vila 30–40 min.
Fyllning: Skala och finhacka löken. Fräs den i olja. Lägg i spenaten och fräs hastigt tills den har mjuknat. Krydda med salt och peppar.
Dela degen i bitar som väger ca 55 g och rulla dem till bollar. Kavla ut degbollarna tunt till rundlar, ca 20 cm i diameter, på mjölad arbetsbänk.
Lägg spenatfyllningen mitt på rundlarna. Smula över fetaosten. Vik ihop som ett paket.
Stek paketen i olja ca 3 min på varje sida på medelvärme så att de får färg. Ta upp och pensla bröden med smält smör. Skär dem mitt itu och servera.
Recept av Ebru Kelebek