Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa

Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa passar utmärkt en fredag. Den grillade kålen ger rätten en spännande karaktär. Rödlökssalsan bidrar med kryddig, något syrlig och söt smak.

Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa
Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa
Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 8korvar- färska milt kryddade  av kalv eller fläsk, gärna med olika smak och storlek
  • 6potatisar- av mjölig sort
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt

Rödlökssalsa

  • 2rödlökar
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskströsocker
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 2 mskbalsamvinäger
  • 1 mskkalvfond- konc

Grillad spetskål

  • 1 litetspetskålshuvud- (ca 300 g)
  • 2 mskolivolja
  • 1 tskflingsalt
  • 2 dlcrème fraiche
  • 1 dldill- plockad
  • 1 tskcitronskal- rivet

Tryffelsenap

  • 1 dldijonsenap
  • 2 tskhonung
  • 1 tsktryffelolja- vit

Tillbehör

  • sallad- blandad
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tänd grillen. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisarna och skär i 1 cm tjocka skivor, skär ett rutmönster på båda sidor. Pensla med olja  och salta. Lägg på smord plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Salsa: Skala och skiva rödlökarna. Stek i olja på medelvärme ca 10 min. Häll på socker, vinäger och fond. Koka ihop 2–3 min.

  3. Spetskål: Skär spetskålen i 6–8 klyftor. Ringla över olja. Krydda med salt. Rör crème fraichen mjuk med 1 msk vatten i en skål. Blanda ner dill och citronskal.

  4. Tryffelsenap: Rör ihop alla ­ingredienser.

  5. Lägg kålklyftorna på grillen, grilla ca 20 min, tills kålen har mjuknat och fått färg. Lägg över på ett fat och håll den varm under bakplåtspapper. Grilla korvarna runt om.

  6. Ringla dill-crème fraiche över spetskålen strax före servering. Servera korvarna med rödlökssalsa, tryffelsenap och sallad.

Vad tyckte du om receptet?