Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gourmetkorv med spetskål, tryffelsenap och rödlökssalsa passar utmärkt en fredag. Den grillade kålen ger rätten en spännande karaktär. Rödlökssalsan bidrar med kryddig, något syrlig och söt smak.
Tänd grillen. Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisarna och skär i 1 cm tjocka skivor, skär ett rutmönster på båda sidor. Pensla med olja och salta. Lägg på smord plåt. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.
Salsa: Skala och skiva rödlökarna. Stek i olja på medelvärme ca 10 min. Häll på socker, vinäger och fond. Koka ihop 2–3 min.
Spetskål: Skär spetskålen i 6–8 klyftor. Ringla över olja. Krydda med salt. Rör crème fraichen mjuk med 1 msk vatten i en skål. Blanda ner dill och citronskal.
Tryffelsenap: Rör ihop alla ingredienser.
Lägg kålklyftorna på grillen, grilla ca 20 min, tills kålen har mjuknat och fått färg. Lägg över på ett fat och håll den varm under bakplåtspapper. Grilla korvarna runt om.
Ringla dill-crème fraiche över spetskålen strax före servering. Servera korvarna med rödlökssalsa, tryffelsenap och sallad.