Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gösburgare med kalles dressing

En burgare kan vara så mycket mer än en vanlig hamburgare. Vad sägs om den här delikatessen med gös och en smarrig dressing med Kalles kaviar.

Gösburgare med kalles dressingGösburgare med kalles dressingGösburgare med kalles dressing
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 ggösfilé
  • 2 stägg
  • 1 knippagräslök- hackad,rejäl
  • 1 tsksalt
  • 1 krmvitpeppar
  • smör- till stekning
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 3 mskkaviar- lättrökt,t ex Kalles
  • 3 mskdill- hackad
  • 6 sthamburgerbröd- gärna fullkorn
  • sallad- strimlad
  • tomat- skivad

Gör så här

  1. Skär gösfilén i små tärningar. Mixa ihop fisk, ägg, hälften av gräslöken, salt och peppar.

  2. Forma smeten till 6 burgare. Stek dem gyllenbruna på båda sidor i smör tills de är precis genomstekta, inte längre då blir de bara torra.

  3. Blanda crème fraiche, kaviar, dill och resten av gräslöken. Smaka av dressingen med salt och peppar.

  4. Värm bröden försiktigt i ugnen. Lägg fiskburgarna, sallad, tomat och dressing i bröden och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök