Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gös och räkor i curry- och kokosbuljong är snabblagad festmat. Fisken snabbrimmas i lite salt och socker för att bli fast och fin.
Skär gösfilén i 2 bitar. Krydda dem med 2 krm salt och 2 krm socker och låt dem ligga i rumstemperatur ca 10 min. Låt räkorna tina på hushållspapper.
Repa hälften av thaibasilikabladen och finstrimla dem. Fräs currypastan i 1 msk olja i en vid gryta ca 2 min. Häll över kokosmjölken och tillsätt den hackade thaibasilikan. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Smaka av med 1 tsk socker och 2 krm salt.
Skala och skär moroten i tunna strimlor. Lägg dem i en kastrull med kokande lättsaltat vatten och låt sjuda ca 2 min. Ansa och strimla salladslöken. Låt den koka med moroten när ca 1 minut återstår av koktiden. Lägg böngroddarna i kastrullen och låt allt rinna av i ett durkslag. Häll tillbaka grönsakerna i kastrullen och håll dem varma.
Stek fisken i 1 msk olja ca 2 min på varje sida. Stek räkorna vid sidan om ca 30 sekunder. Krydda räkorna med 1 krm salt.
Lägg grönsakerna i en hög i mitten på djupa tallrikar. Lägg på fisken och toppa med räkorna. Häll kokosbuljongen runtom och toppa med resterande thaibasilika. Servera med var sin limehalva att pressa över fisk och buljong.