Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gös med jalapeñosmörsås, spetskål och friterad svartkål är festlig fredagsmat. Såsen till gösen smaksätts med inlagd jalapeño som du hittar på tacohyllan i din livsmedelsbutik.
Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Skär fisken i 4 portionsbitar. Ansa och skär spetskålen i klyftor. Finhacka gräslöken.
Friterad svartkål: Riv itu kålbladen på längden. Hetta upp oljan till 180°. Fritera svartkålsbladen hastigt så att de blir knapriga. Ta upp med hålslev och lägg dem på hushållspapper. Strö över flingsalt.
Sås: Skala och skiva löken. Fräs löken i 1 msk smör ca 3 min. Tillsätt vin och vinäger och låt koka tills ca 1 dl återstår. Ta kastrullen åt sidan. Mixa i 100 g smör klickvis med mixerstav. Tillsätt jalapeñon och mixa såsen skummig. Krydda med salt.
Sätt ugnen på 100°. Stek spetskålen i 1 msk smör ca 3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt. Lägg kålen på ett ugnssäkert fat och håll den varm i ugnen.
Stek fisken i 1 msk smör ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt.
Låt potatisen rinna av. Blanda den med 1 msk smör och gräslök.
Lägg spetskålen på tallrikar. Lägg på fisken. Ringla såsen runt om. Toppa med friterad svartkål och korianderblad. Servera med potatisen.
Läs också: