Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gös med fetapesto och karamelliserade tomater

Recept på gös med fetaost och körsbärstomater. Praktiskt med rätter som sköter sig själv i ugnen. Kanske hinner du i stället duka extra fint?

Gös med fetapesto och karamelliserade tomater
Gös med fetapesto och karamelliserade tomater
Gös med fetapesto och karamelliserade tomater
Foto: Ulrika Pousette

Tisdagsgös med fetapesto och karamelliserade tomater

  • 4 bitargösfilé- (à 150 g)
  • 300 gkörsbärstomater- på kvist
  • 1,5 mskolivolja
  • 1 tskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 0,75 tsksalt

Pesto

  • 150 gfetaost
  • 0,5 dlvalnötter
  • 0,5 krukabasilika- eller persilja
  • 1 mskolivolja

Tillbehör

  • 600 gpotatis- kokt, gärna pressad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Pesto: Smula osten grovt. Finhacka nötter och basilika, spara några basilikablad till garneringen. Blanda ost, nötter, basilika och olja.

  3. Lägg tomaterna på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Strö över socker och 1 krm salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Lägg fisken på tomaterna. Strö över 3/4 tsk salt. Fördela peston över fisken. Tillaga ytterligare ca 10 min, tills fisken är färdig. Garnera med basilikablad.

  5. Servera fisken med kokt potatis, gärna pressad.

Vad tyckte du om receptet?