Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 9.5g
Protein: 29g
Kolhydrater: 32g
Recept på gös i het tomatbuljong med korianderkräm. Koriander är en lika älskad som hatad krydda. Rätten blir lika god med persilja eller gräslök.
Gnid in fisken med salt och socker och låt den ligga i rumstemperatur ca 15 min.
Korianderkräm: Hacka koriandern och blanda med crème fraiche. Krydda med salt. Ställ krämen kallt så länge.
Skala morötter och palsternacka och skär i tunna strimlor. Ansa och skär purjolöken i ca 5 cm långa bitar. Skär purjolöksbitarna i tunna strimlor på längden. Förväll rotsakerna i lättsaltat vatten ca 3 min. Spola av med kallt vatten och låt rinna av.
Sätt ugnen på 150°. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i olja tillsammans med tomatpuré och sambal i en kastrull ca 2 min. Tillsätt vatten, vin och fond och låt koka under lock ca 5 min.
Vik ihop fisken och lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min. Fördela rotfruktsstrimlorna i djupa tallrikar. Lägg fisken ovanpå. Häll den heta buljongen över och toppa med korianderkräm och korianderblad. Servera med bröd.