Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gös i foliepaket med färsk lök, kokt potatis och kantarellsmör

Recept på gös i foliepaket med färsk lök, kokt potatis och kantarellsmör. I foliepaketet blandas smakerna väl, och det är väldigt liten risk att fisken bränns på grillen.

Gös i foliepaket med färsk lök, kokt potatis och kantarellsmör
Gös i foliepaket med färsk lök, kokt potatis och kantarellsmör
Gös i foliepaket med färsk lök, kokt potatis och kantarellsmör
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 ggösfilé- utan skinn och ben
  • 200 gkantareller
  • 500 gpotatis- kokt
  • 4lökar- färska
  • 1 msksmör- + 25 g
  • 2 krmsalt- + 1 tsk

Smör

  • 100 gkantareller
  • 1 msksmör- + 100 g
  • 1vitlöksklyfta
  • 2 krmsalt

Tillbehör

  • grönsallad

Gös i foliepaket med färsklök, kokt potatis och kantarellsmör

  1. Smör: Ansa kantarellerna. Stek dem i 1 msk smör tills de fått fin brynt färg. Skala och finhacka vitlöken. Låt den steka med svampen ca 1 minut. Låt kantarellerna svalna.

  2. Mixa kantarellerna med 100 g smör i matberedare. Krydda med salt. Förvara smöret i rumstemperatur om det ska ätas snart. Lägg det annars på ett bakplåtspapper och rulla ihop det till en rulle. Förvara i kyl. Skär i skivor före servering.

  3. Ansa kantarellerna till fisken. Bryn dem i 1 msk smör tills de fått fin färg. Krydda med 2 krm salt. Ansa och skiva löken, spara det gröna. Lägg löken på ett stort dubbelt ark aluminiumfolie.

  4. Skiva potatisen och lägg den på löken. Lägg på fisken och krydda med 1 tsk salt. Fördela 25 g smör över fisken och strö över kantarellerna. Vik ihop folien till ett tätt paket.

  5. Grilla foliepaketet på indirekt värme ca 30 min, tills fisken är genomgrillad.

  6. Strimla det gröna från löken och strö den över fisken. Servera med kantarellsmör och grönsallad.

Vad tyckte du om receptet?