Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Milda fina smaker på både fisk och tillbehör. En söt sherry i ärtpurén passar perfekt.
Ärtpuré: Tina ärterna. Mixa alla ingredienser med mixerstav. Passera purén genom en sil.
Sås: Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i tärningar. Fräs lök och morot i smör i en kastrull. Häll på vin, vatten och fond. Lägg i lagerblad. Låt koka tills hälften återstår. Sila och red med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten.
Kål: Strimla kål och lök. Tärna potatisen. Stek kålen mjuk i smör i en stekpanna. Lägg i lök och potatis och fräs tills löken mjuknat. Salta och peppra.
Garnering: Tina ärterna. Kärna ur och tärna äpplet. Skär laxen i små bitar. Skala räkorna och halvera dem. Plocka dill och ärtskott. Blanda samman. Hit går bra att förbereda.
Vänd fisken i mjöl. Stek den i smör i en stekpanna 3-4 min på varje sida. Salta och peppra.
Häll grädde och champagne i såsen och värm. Mixa med mixerstav till ett skum. Smaka av med salt och peppar.
Fördela spetskålen på tallrikar. Lägg på fisken. Strö över lax- och räkblandningen. Klicka ärtpuré vid sidan om. Lägg lite av den skummiga såsen på fisken och servera resten vid sidan om.