Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Görns midsommarsnaps

Midsommarsnaps är en trevlig tradition. Görns midsommarsnaps är en klassiker till sommarens största fest. 

Görns midsommarsnaps
Görns midsommarsnaps
Görns midsommarsnaps
Foto: HOLGER EDSTRÖM

Ingredienser

  • 1citron- det tunna gula skalet
  • rosmarin- färsk (2 kvistar)
  • 6svartpepparkorn- lätt krossade
  • 70 clbrännvin special
  • 2 dlsöt sherry

Gör så här

  1. Tvätta och borsta citronen väl och skala av det yttersta tunna gula skalet med en potatisskalare.

  2. Lägg citronskal, rosmarin och peppar i en glasburk med lock.

  3. Fyll på med brännvin och sherry. Sätt på locket och låt burken stå i rumstemperatur 24 timmar.

  4. Sila upp snapsen på flaska och den är färdig att avnjutas. Snapsen vinner inte på ytterligare lagring.

Vad tyckte du om receptet?