Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Görns glöggsill

En mustig inläggning som med två dygns lagring i kylen mognar till full arom. Därefter har du en glöggsill som håller gott och väl en vecka i kylen.

Görns glöggsill
Görns glöggsill
Görns glöggsill

Ingredienser

  • 2 burkinläggningssill
  • 0,67 dlrödlök- finhackad
  • 10kryddnejlikor- hela

Lag

  • 2 dlstarkvinsglögg
  • 1 dlbalsamvinäger
  • 3,5 mskråsocker- eller strösocker

Garnering

  • sallad- eller purjolök, finstrimlad

Gör så här

  1. Två dygn före: Blanda ingredienserna till lagen och värm den en aning så att sockret smälter. Låt den svalna. Lägg lök och kryddnejlikor i en glasburk med lock, spola av sillfiléerna och lägg dem hela i burken.

  2. Slå över lagen och se till att den täcker sillen, sätt på lock och låt den stå i kylen att mogna i minst 2 dygn.

  3. Skär inför serveringen sillen i vackert, lite sneda bitar, lägg upp på fat, skeda över en aning av lagen och garnera med finstrimlad salladslök.

Vad tyckte du om receptet?