Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En mustig inläggning som med två dygns lagring i kylen mognar till full arom. Därefter har du en glöggsill som håller gott och väl en vecka i kylen.
Två dygn före: Blanda ingredienserna till lagen och värm den en aning så att sockret smälter. Låt den svalna. Lägg lök och kryddnejlikor i en glasburk med lock, spola av sillfiléerna och lägg dem hela i burken.
Slå över lagen och se till att den täcker sillen, sätt på lock och låt den stå i kylen att mogna i minst 2 dygn.
Skär inför serveringen sillen i vackert, lite sneda bitar, lägg upp på fat, skeda över en aning av lagen och garnera med finstrimlad salladslök.