Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gorgonzolatårta med rökt skinka

En rikligt dekorerad tårta med mycket frukt är festlig och inbjudande. Det mustiga rågbrödet passar bra ihop med en smakrik ost som gorgonzola.

Gorgonzolatårta med rökt skinkaGorgonzolatårta med rökt skinkaGorgonzolatårta med rökt skinka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 9 strågbröd- tyskt, skivor(ca 750 g)

Fyllning

  • 200 ggorgonzola
  • 250 gkesella
  • 50 grökt skinka- skivad
  • 0,5 dlpurjolök- finhackad
  • 2 dläpple- fintärnat

Garneringskräm

  • 2 dlcrème fraiche
  • 150 gphiladelphia

Garnering

  • solroskärnor
  • rökt skinka
  • fikon- färska
  • vindruvor
  • rädisor
  • selleriblad

Gör så här

  1. Kantskär brödet.

  2. Mixa ost och kesella. Hacka skinkan. Blanda ingredienserna till fyllningen.

  3. Lägg ihop tre brödskivor till en botten. Bred på hälften av ostkrämen, lägg på ett lager bröd och bred på resten av ostkrämen. Avsluta med bröd.

  4. Blanda crème fraiche och philadelphiaost och bred runt kanterna och på toppen. Plasta in och låt tårtan vila i kylen över natten så att brödet blir saftigt.

  5. Vid servering: Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, druvor, rädisor och selleriblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök