Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gorgonzolatårta med rökt skinka

Gorgonzolatårta med rökt skinka
Gorgonzolatårta med rökt skinka
Gorgonzolatårta med rökt skinka
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 8landgångsbröd

Fyllning

  • 200 ggorgonzola
  • 250 gkesella
  • 1 dlcrème fraiche- lätt
  • 50 gvalnötter
  • 50 grökt skinka
  • 0,5 dlpurjolök- finhackad
  • 2 dläpple- fintärnat

Garneringskräm

  • 1 dlcrème fraiche
  • 200 gphiladelphia

Garnering

  • rökt skinka
  • solroskärnor
  • fikon- färska
  • vindruvor
  • rädisor
  • selleriblad

Gör så här

  1. Mixa ihop ost, kesella och crème fraiche. Hacka nötter och skinka. Blanda ingredienserna till fyllningen.

  2. Kantskär brödet.

  3. Lägg två bröd bredvid varandra. Bred på 1/3 av fyllningen. Lägg på ett lager bröd och ett lager fyllning. Lägg på ett lager bröd och resten av fyllningen. Avsluta med ett lager bröd.

  4. Blanda crème fraiche och philadelphiaost och bred över hela tårtan. Plasta in och låt tårtan vila över natten i kylen så att brödet blir saftigt.

  5. Vid servering: Täck kanterna med solroskärnor. Garnera tårtan med skinka, fikonklyftor, druvor, rädisor och selleriblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök