Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gorgonzolagratinerade havskräftor

Kräftorna får en mild och aromatisk smak av gorgonzola.

Gorgonzolagratinerade havskräftor
Gorgonzolagratinerade havskräftor
Gorgonzolagratinerade havskräftor
Foto: Susanne Almers

Ingredienser

  • 10havskräftor- kokta
  • 75 gsmör- rumsvarmt
  • 75 ggorgonzolaost- rumsvarmt

Garnering

  • dillkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Halvera havskräftorna. Lägg dem på ett ugnssäkert fat eller en plåt.

  2. Mixa eller vispa ihop smör och gorgonzola. Spritsa smöret på snittytan på havskräftorna.

  3. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?