Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärslimpa fylld med gorgonzola - recept

Recept på köttfärslimpa fylld med gorgonzola. Servera med gräddsås och picklade morötter. Passar utmärkt till både vardag och fest. Välj ostsort efter tycke och smak.

Petra Lindstrand
Köttfärslimpa fylld med gorgonzola - recept
Köttfärslimpa fylld med gorgonzola - recept
Köttfärslimpa fylld med gorgonzola - recept
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 500 gnötfärs
  • 100 ggorgonzola piccante
  • 1ägg
  • 2 mskkalvfond- konc + 1 msk
  • 2 dlmatlagningsgrädde
  • 0,5 krukatimjan- + 0,5 kruka
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Pickles

  • 400 gmorötter
  • 0,5 dlättiksprit- (12 %)

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Tärna osten. Blanda samman färsen med ägg, 2 msk fond, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt osten och blanda snabbt samman.

  2. Fyll en smord ugnssäker form, ca 8 x 15 cm, med färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, till 80° innertemperatur. Ta ut och låt stå ca 5 min.

  3. Picklade morötter: Blanda ättika, 1 dl socker och 11/2 dl vatten i en skål. Skala och strimla morötterna i långa band eller skiva dem tunt på mandolin. Blanda ner dem i ättikslagen och låt stå ca 10 min.

  4. Repa och finhacka 1/2 kruka timjan. Sila ner spadet som bildats i formen i en mindre kastrull. Tillsätt grädde och 1 msk fond och sjud ca 3 min. Rör ner timjanen.

  5. Servering: Skär köttfärslimpan i skivor och servera med sås, potatis och morötter. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?