Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 31g
Protein: 39g
Kolhydrater: 47g
Recept på köttfärslimpa fylld med gorgonzola. Servera med gräddsås och picklade morötter. Passar utmärkt till både vardag och fest. Välj ostsort efter tycke och smak.
Sätt ugnen på 225°. Tärna osten. Blanda samman färsen med ägg, 2 msk fond, 3/4 tsk salt och 1 krm peppar. Tillsätt osten och blanda snabbt samman.
Fyll en smord ugnssäker form, ca 8 x 15 cm, med färsen. Tillaga mitt i ugnen ca 30 min, till 80° innertemperatur. Ta ut och låt stå ca 5 min.
Picklade morötter: Blanda ättika, 1 dl socker och 11/2 dl vatten i en skål. Skala och strimla morötterna i långa band eller skiva dem tunt på mandolin. Blanda ner dem i ättikslagen och låt stå ca 10 min.
Repa och finhacka 1/2 kruka timjan. Sila ner spadet som bildats i formen i en mindre kastrull. Tillsätt grädde och 1 msk fond och sjud ca 3 min. Rör ner timjanen.
Servering: Skär köttfärslimpan i skivor och servera med sås, potatis och morötter. Garnera med timjan.