Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gorgonzolacheesecake med pepparkakor

Pepparkaka och ädelost är en klassisk kombination. Här i en ny tappning i form av en cheesecake. Fikonmarmelad, färska fikon och nötter blir kronan på verket.

Gorgonzolacheesecake med pepparkakorGorgonzolacheesecake med pepparkakorGorgonzolacheesecake med pepparkakor
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 300 gpepparkakor
  • 250 ggorgonzola- rumsvarm
  • 300 gphiladelphia- rumsvarm
  • 340 gfikonmarmelad- (cirka 2 dl)

Till garnering

  • fikon- färska
  • valnötter

Gör så här

  1. Smält smöret och låt svalna. Mixa pepparkakorna i en matberedare. Häll i smöret och arbeta ihop till en smulig massa.

  2. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck hårt så att botten blir kompakt. Låt stelna cirka 30 minuter i kylen.

  3. Mixa eller mosa ihop ostsorterna till en kräm. Bred ut ostkrämen över bottnen.

  4. Värm marmeladen försiktigt i en liten kastrull. Rör i några droppar vatten så att konsistensen blir bredbar. Låt marmeladen svalna något och bred den över cheesecaken. Låt stelna minst 2 timmar i kylen.

  5. Garnera med fikonklyftor och nötter vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök