Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pepparkaka och ädelost är en klassisk kombination. Här i en ny tappning i form av en cheesecake. Fikonmarmelad, färska fikon och nötter blir kronan på verket.
Smält smöret och låt svalna. Mixa pepparkakorna i en matberedare. Häll i smöret och arbeta ihop till en smulig massa.
Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Tryck hårt så att botten blir kompakt. Låt stelna cirka 30 minuter i kylen.
Mixa eller mosa ihop ostsorterna till en kräm. Bred ut ostkrämen över bottnen.
Värm marmeladen försiktigt i en liten kastrull. Rör i några droppar vatten så att konsistensen blir bredbar. Låt marmeladen svalna något och bred den över cheesecaken. Låt stelna minst 2 timmar i kylen.
Garnera med fikonklyftor och nötter vid servering.
Recept från Mitt kök