Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gorgonzolabollar

Att servera pepparkakor med gorgonzola till glöggen börjar bli en klassisk kombination. Här har vi gjort ostbollar som rullas i pepparkakskross. Ostsmeten kan göras i god tid, men rulla bollarna i krosset samma dag som de ska ätas.

Gorgonzolabollar
Gorgonzolabollar
Gorgonzolabollar
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 250 ggorgonzolaost
  • 125 gkesella- (10 %)
  • 810pepparkakor

Gör så här

  1. Mosa ihop gorgonzola och kesella. Låt smeten stelna i kylen och forma den till bollar.

  2. Krossa pepparkakorna. Rulla bollarna i pepparkakssmulet och förvara dem i kylen fram till servering.

Vad tyckte du om receptet?