Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gorgonzola med saltrostade mandlar och syltad rödlök

Recept på ett supergott tilltugg på gorgonzola till glöggen. Saltrostade mandlar finns att köpa färdiga. Eller rosta sötmandlar i lite olja och salt tills de får fin färg.

Gorgonzola med saltrostade mandlar och syltad rödlök
Gorgonzola med saltrostade mandlar och syltad rödlök
Gorgonzola med saltrostade mandlar och syltad rödlök
Recept på gorgonzola med saltrostade mandlar och syltad rödlök Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 150 ggorgonzolaost
  • 8 småpumpernickelrundor
  • 16mandlar- saltrostade
  • 1 mskpersilja- finhackad

Syltad rödlök

  • 0,25rödlök- liten
  • 0,25 dlrödvinsvinäger
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 dlvatten

Gör så här

  1. Syltad rödlök: Skala och skär löken i tunna klyftor. Blanda ­vi­näger, socker och vatten i en ­kastrull och låt koka upp. Lägg lökklyftorna i lagen och låt koka ca 30 sekunder. Ta kastrullen från plattan och låt löken svalna i lagen.

  2. Skär osten i bitar och lägg den på pumpernickeln. Lägg på mandlar och persilja. Låt löken rinna av och lägg den på osten precis före servering.

Vad tyckte du om receptet?