Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Golden sill med gurkmeja och ingefära

Recept på sill med smak av gurkmeja och ingefära. En spännande ny smakkombination som passar väldigt bra tillsammans med sillen.

Golden sill med gurkmeja och ingefära
Golden sill med gurkmeja och ingefära
Golden sill med gurkmeja och ingefära
Sill med gurkmeja och ingefära. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 ginlagda sillfiléer- hela, 5-minuterssill
  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit (12 %)
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 0,5 tsksvartpeppar- hel
  • 0,5 tsksechuanpeppar
  • 1,5 tskgurkmeja- mald
  • 1gul lök
  • 1 bitingefära- (ca 2 cm)
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker, ättika, fänkålsfrön och pepparkorn och rör tills sockret har lösts upp. Tillsätt gurkmeja. Låt kallna.

  2. Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sillen i 1–1 1/2 cm breda bitar.

  3. Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Kärna ur och finstrimla chilin.

  4. Varva sill, lök, ingefära och chili i en glasburk. Häll över lagen och låt stå i kylen i ca 2 tim.

Vad tyckte du om receptet?