Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på sill med smak av gurkmeja och ingefära. En spännande ny smakkombination som passar väldigt bra tillsammans med sillen.
Koka upp vatten, socker, ättika, fänkålsfrön och pepparkorn och rör tills sockret har lösts upp. Tillsätt gurkmeja. Låt kallna.
Låt sillen rinna av och torka den med hushållspapper. Skär sillen i 1–1 1/2 cm breda bitar.
Skala och skär löken i tunna klyftor. Skala ingefäran och skär den i tunna skivor. Kärna ur och finstrimla chilin.
Varva sill, lök, ingefära och chili i en glasburk. Häll över lagen och låt stå i kylen i ca 2 tim.