Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Linsotto med rostade grönsaker

Linsotto är en krämig och god linsvariant på risotto. En rätt som går snabbt att göra med en färdigblandad linsblandning. Vi använde oss av Zetas blandning av gröna ärter och linser. 

Linsotto med rostade grönsakerLinsotto med rostade grönsakerLinsotto med rostade grönsaker
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 300 gris av gröna ärter och linser- Zeta
  • 500 gmorötter
  • 300 gpalsternackor
  • 1rödlök
  • 1 krukatimjan
  • 1grönsaksbuljongstärning
  • 100 gfärskost- med vitlök
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i strimlor och löken i klyftor.

  2. Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 3 msk repad timjan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.

  3. Koka risblandningen enligt anvisning på förpackningen, byt ut saltet mot buljongtärning. Sila av vattnet men spara ca 2 dl. Rör ner färskosten i blandningen och späd med kokvattnet. Strö på repad timjan.

  4. Ringla 1 tsk olja över varje portion. Servera direkt med de rostade rotfrukterna.

Vad tyckte du om receptet?