Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 21g
Kolhydrater: 59g
Linsotto är en krämig och god linsvariant på risotto. En rätt som går snabbt att göra med en färdigblandad linsblandning. Vi använde oss av Zetas blandning av gröna ärter och linser.
Sätt ugnen på 225° varmluft. Skala morötter, palsternackor och lök. Skär morötter och palsternackor i strimlor och löken i klyftor.
Lägg rotfrukter och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och strö på 3 msk repad timjan. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min.
Koka risblandningen enligt anvisning på förpackningen, byt ut saltet mot buljongtärning. Sila av vattnet men spara ca 2 dl. Rör ner färskosten i blandningen och späd med kokvattnet. Strö på repad timjan.
Ringla 1 tsk olja över varje portion. Servera direkt med de rostade rotfrukterna.