Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gnoccho fritto är ett italiensk friterat bröd med fyllning. Perfekta till antipasti. I Italien fyller man dem gärna med kallskuret och äter som en liten macka.
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt sockret. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt mjöl, salt och smör.
Knåda degen tills den är smidig, ca 5 min. Låt jäsa övertäckt ca 1 timme.
Kavla ut degen till en platta, ca ½ cm tjocklek. Skär den i fyrkanter, ca 5 x 5 cm.
Hetta upp oljan till 180°. Fritera brödbitarna på båda sidor i omgångar tills de fått fin färg. Ta upp och låt bröden rinna av på hushållspapper. Strö över lite flingsalt och servera till det kallskurna.