Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter  

Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter är snabblagat och gott. Tänk på att ta fram osten i förväg så att den blir rumstempererad, då smakar den så mycket mer.

Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter  
Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter  
Gnocchi med tomatconcassé, tryffelburrata och pinjenötter  
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 500 gpotatisgnocchi
  • 2 mskpinjenötter
  • 2 msksmör
  • 2 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1tryffelburrataost- (275 g)
  • 0,5 krukabasilika

Concassé

  • 4tomater
  • 1schalottenlök
  • 1vitlöksklyfta- liten
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 dlvitt vin- torrt
  • 1 tsktomatpuré
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Concassé: Skär ett kryss i skalet på tomaterna. Lägg dem i kokande vatten och låt koka tills skalet spricker. Ta upp och spola av tomaterna med kallt vatten. Dra av skalet och halvera tomaterna. Gröp ut kärnorna och skär fruktköttet i stora tärningar.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en kastrull ca 2 min. Blanda i tomaterna och tillsätt vin och tomatpuré. Krydda med salt och peppar och låt puttra ca 3 min.

  3. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat.

  4. Stek gnocchin i smör i stekpannan tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

  5. Lägg gnocchin på ett fat. Häll över concassén. Bryt över burratan. Strö över pinjenötter och basilikablad. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Sugen på enkla middagar med pasta? Spana in några av våra favoriter här:

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker