Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia

Recept på gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia. Med färdig gnocchi blir middagen klar på en kvart. Servera rätten direkt, då är den som godast.

Gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia
Gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia
Gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia
Recept på gnocchi med svartkål, pecorino och brynt smör med salvia. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 400 gsvartkål
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 150 gpecorino
  • 1 påsepotatisgnocchi- (500 g)
  • 25 gsmör
  • 0,5 krukasalvia

Garnering

  • salviablad

Gör så här

  1. Ansa och skär kålen i grova strimlor. Skala och skiva vitlöken. Fräs kål och vitlök i oljan tills de börjar mjukna. Krydda med salt och peppar.

  2. Grovriv osten. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.

  3. Bryn smöret i en stekpanna. Repa salviabladen och lägg dem i smöret ca 20 sekunder. Vänd ner gnocchi, ost och kålfräs. Strö över salvia och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Ulla Karlström