Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami

Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami. Gnocchin kan stekas direkt i fettet från salamin.

Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami
Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami
Gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami
Recept på gnocchi med körsbärstomatsås, mozzarella och krispig salami. Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förppotatisgnocchi- gärna Rana (250 g)
  • 50 gsalami- i skivor
  • 400 gkörsbärstomater- på kvist
  • 1vitlöksklyfta
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger- gärna vit
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 påseminimozzarella- (285 g)
  • 0,5 krukabasilika
  • 50 gparmesan- riven

Gör så här

  1. Lägg salamin i en stekpanna och stek den krispig, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Stek gnocchin i samma panna på medelvärme ca 5 min. Lägg på ett fat.

  3. Halvera tomaterna. Skala och finhacka vitlöken. Stek tomater och vitlök på svag värme i olja tills tomaterna sjunker ihop, ca 5 min.

  4. Tillsätt vinäger och krydda med salt och peppar. Vänd ner gnocchini och fördela mozzarellan runt om. Stek ca 1 minut så att mozzarellan smälter.

  5. Toppa gnocchin med salami. Garnera med basilika och parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker