Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gnocchin kan förberedas fram till kokningen och förvaras i kylen.
Koka potatisen mjuk. Skala och mosa den. Tillsätt mjöl, ägg och parmesan och blanda till en smidig deg.
Forma degen till fingertjocka längder på mjölad arbetsbänk. Skär i ca 2 cm breda bitar. Tryck till bitarna med en gaffel.
Koka gnocchin i saltat vatten i en gryta tills de flyter upp, 3-4 min. Ta upp gnocchin med hålslev och lägg dem direkt i isvatten.
Skär fläsket i strimlor. Stek det knaprigt i olivolja på låg värme i en stekpanna. Lägg i bondbönorna och gnocchin och stek under försiktig omrörning ca 3 min.
Grovriv pecorinon och strö den över gnocchin precis före servering. Garnera med oregano.