Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi med fläsk och bondbönor

Gnocchin kan förberedas fram till kokningen och förvaras i kylen.

Gnocchi med fläsk och bondbönorGnocchi med fläsk och bondbönorGnocchi med fläsk och bondbönor
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 1 kgpotatis
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 50 gparmesan- riven
  • 1ägg
  • 200 gpancetta- eller orökt fläsk
  • 1 mskolivolja
  • 100 gbondbönor- skalade
  • 150 gpecorino

Garnering

  • oreganoblad

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk. Skala och mosa den. Tillsätt mjöl, ägg och parmesan och blanda till en smidig deg.

  2. Forma degen till fingertjocka längder på mjölad arbetsbänk. Skär i ca 2 cm breda bitar.  Tryck till bitarna med en gaffel.

  3. Koka gnocchin i saltat vatten i en gryta tills de flyter upp, 3-4 min. Ta upp gnocchin med hålslev och lägg dem direkt i isvatten.

  4. Skär fläsket i strimlor. Stek det knaprigt i olivolja på låg värme i en stekpanna. Lägg i bondbönorna och gnocchin och stek under försiktig omrörning ca 3 min.

  5. Grovriv pecorinon och strö den över gnocchin precis före servering. Garnera med oregano.

Vad tyckte du om receptet?