Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål

Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål är superenkel tillagning med lyxiga smaker. Grönsallad och bröd är gott till.

Petra Lindstrand
Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål
Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål
Gnocchi med duetto-ost, rostad svamp och grönkål
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 förpgnocchi- färsk (500 g)
  • 300 gsvamp- blandad
  • 1vitlöksklyfta
  • 150 ggrönkål- färdigstrimlad
  • 100 gduettoost- (gorgonzola och mascarponeost varvat)
  • 100 gmâchesallad
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • flingsalt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 50 gbaguette- per person

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Dela större svampar. Blanda svampen med 1/2 msk olja. Skala och pressa över vitlöken. Fördela svampen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda kålen med 1/2 msk olja och sprid ut runt svampen. Krydda med 1/2 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Rosta mitt i ugnen ca 10 min.

  2. Koka gnocchin i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i vatten.

  3. Sätt ugnen på grillelementet. Strö gnocchin över svamp och kål och fördela osten över. Tillaga ytterligare ca 5 min.

  4. Vänd ihop salladen med 1 1/2 msk vinäger och 1/2 tsk flingsalt. Servera gnocchin med sallad och baguette.

Vad tyckte du om receptet?

Få middagstips för veckan - signa upp dig på vårt nyhetsbrev

Matinspiration för hela veckan! Vi ger den perfekta hjälpen till dig som vill ha enkla och varierade middagstips. Här får du menyer speciellt framtagna med Allt om Mat:s testade recept och anpassade efter säsongens bästa råvaror.

Signa upp dig på nyhetsbrevet här!