Fler recept med brysselkål
Läs mer:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 19g
Kolhydrater: 45g
Gnocchi med brysselkål och ricotta är en god vardagsrätt. Gnocchi är en pastasort som innehåller potatis. I denna rätt blir den perfekt krispig på utsidan och mjuk inuti.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Ansa och halvera brysselkålen. Koka brysselkålen ca 1 minut. Låt kålen rinna av.
Bryn kålen tills den fått fin färg i 2 msk olja. Lägg ner gnocchin. Skala och pressa över vitlöken. Häll över 2 msk vatten. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Fortsätt att bryna på medelvärme tills vattnet ångat bort. Rör då och då. Gnocchin ska få lätt brynt färg.
Blanda ricottan med 2 msk riven parmesan, 2 msk olja, 1 krm salt och 1 krm peppar. Strö resterande parmesanost och rucola över gnocchi och brysselkål. Servera med ricottaröran.
Läs mer: