Recept: Gnocchi med svamp och ricotta
Recept: Stekt gnocchi med fläskfärs
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gör hemmagjorda gnocchi på potatis. Det är både gott och enklare än du tror!
Sätt ugnen på 200 grader och lägg in den oskalade potatisen på plåt eller galler. Baka tills den blivit mjuk, låt svalna något.
Skala och pressa den i en potatispress. Blanda ner ägg och salt och rör runt, tillsätt mjölet och knåda ihop till en fast deg. Mängden mjöl kan som sagt variera.
Degen är klar när den inte fastnar på fingrarna.
Dela upp degen i 6-7 bitar och rulla dem till avlånga, fingertjocka längder. Skär dem i 2-3 centimeter långa bitar.
Lägg dem på ett mjölat underlag och tryck till varje bit med en gaffel så att det blir ett räfflat mönster på ena sidan.
Koka upp saltat vatten. Lägg i gnocchi i det kokande vattnet och så fort de flyter upp till ytan är de klara. Det kan ta mellan 3-5 minuter. Lyft upp dem med hålslev och låt dem rinna av.
Hacka och stek löken i smör tills den börjar bli genomskinlig cirka 5-7 minuter.
Häll på vitt vin, grädde och timjan. Finfördela hälften av laxen i såsen och låt den sjuda cirka 15-20 minuter.
Dela resten av laxen i mindre bitar och vänd ner i såsen strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
Koka gnocchin i omgångar i cirka 4 minuter eller tills den flyter upp till ytan.
Ta upp gnocchin och låt vattnet rinna av. Blanda alla ingredienser i grytan och rör om.
Hacka rucola över pastan och servera direkt.
Följ gnocchireceptet som ovan men byt ut en del potatis mot jordärtskocka.
Det går bra att baka jordärtskockan i ugn. Halvera kockonas tid i ugnen eftersom de är mindre till storlek än potatisen.
Recept: Gnocchi med svamp och ricotta
Recept: Stekt gnocchi med fläskfärs
Recept från Mitt kök