Recept på goda såser till gnocchi hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på hemgjord gnocchi. Servera den nykokta gnocchin med t ex en tomatsås eller med smält smör och riven parmesanost.
Skala och skär potatisen i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen rinna och ånga av noga. Låt potatisen svalna.
Pressa potatisen genom en potatispress. Blanda den med ägg och salt. Tillsätt mjölet och arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i bitar. Forma bitarna till längder, ca 2 cm i diameter. Skär längderna i ca 2 cm breda bitar. Tryck till bitarna något med en gaffel.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en gryta. Lägg i gnocchin och låt den koka ca 3 min tills den flutit upp till ytan. Ta upp gnocchin med hålslev och servera genast.
Recept på goda såser till gnocchi hittar du här: