Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi carbonara

Ett carbonaraalternativ med gnocchi och haricots verts. Förpackningarna med färsk gnocchi som vi använder här ligger på 500 g vilket gör att 2 ­påsar blir för mycket och 1 i minsta laget för 4 vuxna, så här får man ­anpassa efter situationen.

Gnocchi carbonaraGnocchi carbonaraGnocchi carbonara
Gnocchi med bacon. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 ggnocchi- färsk
  • 180 gbacon
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 200 gharicots verts
  • 1ägg
  • 1äggula
  • 1 dlparmesanost- riven, + 1 dl
  • smör
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skär baconet i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök.  Fräs bacon, lök och vitlök i 1 msk smör i 2–3 min. Ta upp bacon och lök och torka ur stekpannan.  

  2. Stek gnocchin i 1 msk smör så att den får en lätt brynt yta. Tillsätt haricots verts och bacon- och lökblandningen. Blanda ägget med den extra äggulan, 1 dl parmesanost och 1/2 dl vatten.

  3. Ta pannan från värmen och rör ner ägg- och ostblandningen. Strö över 1 dl extra parmesan och mal över

    peppar.

Vad tyckte du om receptet?