Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett carbonaraalternativ med gnocchi och haricots verts. Förpackningarna med färsk gnocchi som vi använder här ligger på 500 g vilket gör att 2 påsar blir för mycket och 1 i minsta laget för 4 vuxna, så här får man anpassa efter situationen.
Skär baconet i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs bacon, lök och vitlök i 1 msk smör i 2–3 min. Ta upp bacon och lök och torka ur stekpannan.
Stek gnocchin i 1 msk smör så att den får en lätt brynt yta. Tillsätt haricots verts och bacon- och lökblandningen. Blanda ägget med den extra äggulan, 1 dl parmesanost och 1/2 dl vatten.
Ta pannan från värmen och rör ner ägg- och ostblandningen. Strö över 1 dl extra parmesan och mal över
peppar.