Är du sugen på fler pastagratänger? Spana in våra bästa recept här:
Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Gnocchi alla sorrentina – Gratäng med gnocchi, tomatsås och ost går bra att göra i dubbel sats, och den passar perfekt i matlådan.
Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Fräs den i olja tills den mjuknar. Skala och pressa eller riv ner vitlöken. Tillsätt oregano och basilika och stek under omrörning ca 2 min.
Häll i krossade tomater och vatten och tillsätt vinäger, senap och paprikapulver. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 15 min.
Häll grädden i såsen och koka upp. Låt sjuda ca 5 min.
Koka upp vatten i en gryta. Lägg i gnocchin och koka dem ca 45 sekunder. Låt rinna av. Vänd ner gnocchin i tomatsåsen och häll över i en ugnssäker form om inte stekpannan är ugnstålig.
Skär mozzarellan i skivor och lägg dem över gnocchin. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Strö över basilika och servera.
Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker