Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi alla sorrentina – gratäng med gnocchi, tomatsås och ost

Gnocchi alla sorrentina – Gratäng med gnocchi, tomatsås och ost går bra att göra i dubbel sats, och den passar perfekt i matlådan.

Gnocchi alla sorrentina – gratäng med gnocchi, tomatsås och ostGnocchi alla sorrentina – gratäng med gnocchi, tomatsås och ostGnocchi alla sorrentina – gratäng med gnocchi, tomatsås och ost
Foto: Thomas Hjertén

Ingredienser

  • 400 ggnocchi- färsk

Tomatsås

  • 1gul lök
  • 2 mskolivolja
  • 23vitlöksklyftor
  • 1 tskoregano
  • 1 tskbasilika
  • 2 burkartomater- finkrossade (à 400 g)
  • 1 dlvatten
  • 1 mskbalsamvinäger
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2,5 dlvispgrädde

Topping

  • 125 gmozzarella
  • 150 gost- riven

Garnering

  • basilika

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och hacka löken. Fräs den i olja tills den mjuknar. Skala och pressa eller riv ner vitlöken. Tillsätt oregano och basilika och stek under omrörning ca 2 min.

  2. Häll i krossade tomater och vatten och tillsätt vinäger, senap och paprikapulver. Krydda med salt och peppar. Låt sjuda ca 15 min.

  3. Häll grädden i såsen och koka upp. Låt sjuda ca 5 min.

  4. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i gnocchin och koka dem ca 45 sekunder. Låt rinna av. Vänd ner gnocchin i tomatsåsen och häll över i en ugnssäker form om inte stekpannan är ugnstålig.

  5. Skär mozzarellan i skivor och lägg dem över gnocchin. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Strö över basilika och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Är du sugen på fler pastagratänger? Spana in våra bästa recept här:

Läs mer:
5 trendiga pastarätter som alla pratar om
Bästa receptet på köttfärssås
Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker