Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Receptet är en kopia av en rätt som serverades på en restaurang i Montikvarteren i Rom. Vi använder färdig gnocchi här, då är rätten superenkel att laga. Körsbärstomater i burk är extra söta och passar utmärkt här. I Rom är pecorinoost nummer ett, den och chiliflakes, ger rätten extra mycket smak.
Skala, skiva och rosta vitlöken i 1 msk olja en gryta eller stekpanna. Häll på tomater och grädde och tillsätt tomatpuré. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Sjud såsen i ca 3 min.
Koka upp rikligt med saltat vatten. Sjud gnocchin i ca 1 min. Låt den rinna av och blanda försiktigt ner den i tomatsåsen. Riv mozzarellan i bitar.
Lägg gnocchin på ett stort fat eller direkt på tallrikar med tomatsåsen. Strö över mozzarella, basilika, pecorino och chiliflakes. Ringla eventuellt över lite extra olja.