Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gnocchi alla Monti

Receptet är en kopia av en rätt som serverades på en restaurang i Montikvarteren i Rom. Vi använder färdig gnocchi här, då är rätten superenkel att laga. Körsbärstomater i burk är extra söta och passar utmärkt här. I Rom är pecorinoost nummer ett, den och chiliflakes, ger rätten extra mycket smak.

Gnocchi alla MontiGnocchi alla MontiGnocchi alla Monti
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 ggnocchi
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 1 dlvispgrädde- eller crème fraiche
  • 2 msktomatpuré
  • 2mozzarellaostar- (à 100 g)
  • 1 krukabasilika
  • 0,5 dlpecorinoost- riven
  • 1 tskchiliflakes
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skala, skiva och rosta vitlöken i 1 msk olja en gryta eller stekpanna. Häll på tomater och grädde och tillsätt tomatpuré. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Sjud såsen i ca 3 min.

  2. Koka upp rikligt med saltat vatten. Sjud gnocchin i ca 1 min. Låt den rinna av och blanda försiktigt ner den i tomatsåsen. Riv mozzarellan i bitar.

  3. Lägg gnocchin på ett stort fat eller direkt på tallrikar med tomatsåsen. Strö över mozzarella, basilika, pecorino och chiliflakes. Ringla eventuellt över lite extra olja.

Vad tyckte du om receptet?