Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Låt pofibrerna svälla 10 min i vatten (lika mycket vatten som pofibrer). Blanda mjölmixer, jäst och rismjöl i degbunken. Värm vattnet till 45 °.
Tillsätt vattnet i mjölblandningen under omrörning. Blanda ner pofibrer, smör och honung. Arbeta degen 5–10 min, gärna i köksmaskin.
Smörj och bröa formar med glutenfritt ströbröd, polenta eller sesamfrö. Fördela den kladdiga degen i formarna. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
Sätt ugnen på 180° och gärna varmluft. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50–55 min.
Ta bröden ur formarna och låt svalna helt på galler. Skär det sedan i skivor och frys in i små portioner.