Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfritt grovt bröd

Glutenfritt grovt bröd
Glutenfritt grovt bröd
Glutenfritt grovt bröd

Ingredienser

  • 1 dlpofibrer
  • 1 dlvatten
  • 2 pktmjölmix- grov med fibrer, Semper
  • 1 pktfin mjölmix- Semper
  • 1,5 pkttorrjäst
  • 1,5 mskrismjöl
  • 13,5 dlvatten- varmt
  • 50 gsmör- smält
  • 1 mskhonung

Till formarna

  • 1 msksmör
  • 2 dlglutenfritt ströbröd- eller sesamfrö eller polenta

Gör så här

  1. Låt pofibrerna svälla 10 min i vatten (lika mycket vatten som pofibrer). Blanda mjölmixer, jäst och rismjöl i degbunken. Värm vattnet till 45 °.

  2. Tillsätt vattnet i mjölblandningen under omrörning. Blanda ner pofibrer, smör och honung. Arbeta degen 5–10 min, gärna i köksmaskin.

  3. Smörj och bröa formar med glutenfritt ströbröd, polenta eller sesamfrö. Fördela den kladdiga degen i formarna. Låt jäsa under bakduk ca 40 min.

  4. Sätt ugnen på 180° och gärna varmluft. Grädda bröden i nedre delen av ugnen 50–55 min.

  5. Ta bröden ur formarna och låt svalna helt på galler. Skär det sedan i skivor och frys in i små portioner.

Vad tyckte du om receptet?