Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Krispiga, spröda och lättbakade fröknäckebröd. Passar fint till ostbrickan eller att servera tillsammans med en soppa.
Blanda ihop alla frön, mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål. Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 1 timme.
Sätt under tiden ugnen på 160 grader, gärna varmluft.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda plåtarna. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter
Byt plats på plåtarna och grädda ytterligare i cirka 25-30 minuter.
Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i en lufttät burk.
Recept från Mitt kök