Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfritt fröknäcke

Krispiga, spröda och lättbakade fröknäckebröd. Passar fint till ostbrickan eller att servera tillsammans med en soppa.

Glutenfritt fröknäckeGlutenfritt fröknäckeGlutenfritt fröknäcke
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dlsolrosfrön
  • 1 dllinfrön- hela
  • 1,5 dlsesamfrön
  • 3 dlpumpakärnor
  • 2 mskmandelmjöl
  • 2 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsksalt
  • 5 dlvatten

Gör så här

  1. Blanda ihop alla frön, mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål. Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 1 timme.

  2. Sätt under tiden ugnen på 160 grader, gärna varmluft.

  3. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda plåtarna. Sätt in plåtarna i ugnen i 30 minuter

  4. Byt plats på plåtarna och grädda ytterligare i cirka 25-30 minuter.

  5. Flytta över hela bakplåtspappret på ett galler. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i en lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök