Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfritt fröknäcke med chiafrön

Det här tunna och spröda fröknäcket är perfekt till ostbrickan. Det är också gott att servera till soppor eller till en härlig helgfrukost. Kom ihåg att förvara ditt fröknäcke i en lufttät burk. Smeten sväller i cirka 1 timme.

Glutenfritt fröknäcke med chiafrön
Glutenfritt fröknäcke med chiafrön
Glutenfritt fröknäcke med chiafrön
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlpumpakärnor
  • 1,25 dllinfrön- hela
  • 1 dlsesamfrön
  • 2 dlsolrosfrön
  • 1 mskchiafrön
  • 2 mskmandelmjöl
  • 2 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsksalt
  • 5 dlvatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop alla frön, mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål.

  3. Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 1 timme.

  4. Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda. Sätt in båda plåtarna i ugnen i 30 minuter.

  5. Byt plats på plåtarna (sätt den plåt som var underst överst i ugnen) och grädda i ytterligare 25–30 minuter.

  6. Flytta över hela bakplåtspapperet på ett galler. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök