Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Det här tunna och spröda fröknäcket är perfekt till ostbrickan. Det är också gott att servera till soppor eller till en härlig helgfrukost. Kom ihåg att förvara ditt fröknäcke i en lufttät burk. Smeten sväller i cirka 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ihop alla frön, mandelmjöl och psylliumfrömjöl i en skål.
Tillsätt salt och vatten och rör om ordentligt i några minuter, tills det börjar tjockna. Låt smeten svälla i cirka 1 timme.
Dela degen i två bitar och kavla ut varje degbit mellan två bakplåtspapper. Lägg på plåtar och dra bort det översta bakplåtspapperet på båda. Sätt in båda plåtarna i ugnen i 30 minuter.
Byt plats på plåtarna (sätt den plåt som var underst överst i ugnen) och grädda i ytterligare 25–30 minuter.
Flytta över hela bakplåtspapperet på ett galler. Låt knäcket svalna och bryt i bitar. Förvara i lufttät burk.
Recept från Mitt kök