Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfri brioche med honung

Det tar lite tid att göra den här limpan – men det är det väl värt! Gott att äta med Philadelphiaost. Hårdost och marmelad är också en god kombination till brödet. Detta bröd jäser i kylen över natten.

Glutenfri brioche med honungGlutenfri brioche med honungGlutenfri brioche med honung
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 100 gglutenfri mjölmix- (färdigköpt eller enligt recept nedan)
  • 210 gmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 tsktorrjäst- (3 g)
  • 1 tsksalt
  • 100 gsmör
  • 2 dlmjölk
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 1ägg
  • 1ägg- till pensling, lätt uppvispat med en gaffel

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke.

  2. Smält smöret, häll i mjölken och honungen, värm till fingervarmt (37 grader).

  3. Vispa upp ägget med en gaffel och blanda med vätskan, blanda ihop alla ingredienserna till en kladdig deg.

  4. Täck bunken med plast och ställ i kylen över natten.

  5. Häll över degen i en smörad brödform, täck med plast och låt jäsa i rumstemperatur i 60 minuter.

  6. Sätt under tiden ugnen på 175 grader.

  7. Pensla brödet med uppvispat ägg. Grädda på falsen näst längst ner i ugnen i 45–60 minuter.

  8. Låt svalna i cirka 30 minuter innan du skär upp brödet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök