Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria våfflor

Även den som är glutenintolerant kan njuta av nygräddade våfflor.

Glutenfria våfflorGlutenfria våfflorGlutenfria våfflor
Foto: Lina Eriksson

Glutenfria våfflor

  • 50 gsmör
  • 3 dlmajsstärkelse (Maizena)- (165 g)
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 3 dlmjölk
  • 2ägg

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. Vispa i smör och ägg.

  3. Grädda smeten i våffeljärn. Vispa smeten mellan gräddningarna, eftersom majsstärkelsen sjunker till botten.

Vad tyckte du om receptet?