Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ginovåfflor. Glutenfria våfflor med kiwi, jordgubb och banan gratinerade med riven vit choklad.
Vispa äggen med hälften av mjölk och oljan. Blanda fiberhusk, majsstärkelse, bakpulver och salt i en skål och rör ner i äggblandningen. Tillsätt resten av mjölken under vispning tills det blir en slät smet. Värm våffeljärnet. Smörj det första gången.
Bred ut cirka ¾ dl smet i järnet och grädda tills våfflan är ljusbrun. Lägg dem på galler. Rör om i smeten mellan gräddningarna.
Skala kiwier och skär i skivor. Skala och skiva bananerna. Skölj jordgubbarna och snitta dem. Riv chokladen. Lägg frukt och bär på våfflorna och strö över choklad och gratinera med en brännare. Garnera med citronmeliss.
Recept: Christina Asplund
Recept från Mitt kök