Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassiska syltsnittar är fantastiskt gott. Kakorna blir mycket spröda, så hantera dem varsamt. Det går lika bra att byta ut hallonsylten mot blåbärs- eller rödvinbärssylt om du föredrar det.
Arbeta ihop smör, vaniljpulver, strösocker, potatismjöl och psylliumfrömjöl i en matberedare eller på en bänk. Lägg i plastpåse och platta ut degen. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela degen i två delar och forma till två plåtlånga längder på en plåt med bakplåtspapper. Gör en skåra i mitten på längderna med fingret. Blanda hallonsylt och majsstärkelse och lägg i skåran.
Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 10–12 minuter. Låt svalna något.
Blanda ihop florsocker och vatten till en jämn glasyr. Ringla över glasyr och skär upp kakorna försiktigt på snedden, cirka 2–3 centimeter breda.
Recept från Mitt kök