Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria syltsnittar med glasyr

Klassiska syltsnittar är fantastiskt gott. Kakorna blir mycket spröda, så hantera dem varsamt. Det går lika bra att byta ut hallonsylten mot blåbärs- eller rödvinbärssylt om du föredrar det.

Glutenfria syltsnittar med glasyr
Glutenfria syltsnittar med glasyr
Glutenfria syltsnittar med glasyr
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 gsmör- kallt
  • 1 krmvaniljpulver
  • 1 dlströsocker
  • 7 dlpotatismjöl
  • 4 mskpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 1 dlhallonsylt
  • 1 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 2 dlflorsocker
  • 12 tskvatten

Gör så här

  1. Arbeta ihop smör, vaniljpulver, strösocker, potatismjöl och psylliumfrömjöl i en matberedare eller på en bänk. Lägg i plastpåse och platta ut degen. Låt vila i kylen i minst 30 minuter.

  2. Sätt ugnen på 175 grader.

  3. Dela degen i två delar och forma till två plåtlånga längder på en plåt med bakplåtspapper. Gör en skåra i mitten på längderna med fingret. Blanda hallonsylt och majsstärkelse och lägg i skåran.

  4. Grädda längderna i mitten av ugnen cirka 10–12 minuter. Låt svalna något.

  5. Blanda ihop florsocker och vatten till en jämn glasyr. Ringla över glasyr och skär upp kakorna försiktigt på snedden, cirka 2–3 centimeter breda.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök