Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glutenfria scones

Glutenfria scones passar bra till en kopp te.

Glutenfria scones
Glutenfria scones
Glutenfria scones
Foto: Thomas Hjerten

Ingredienser

  • 3 dlglutenfri mjölmix
  • 1 dlhavregryn- rent havre
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 1ägg
  • 1,5 dlfilmjölk

Tillbehör

  • marmelad- eller lemon curd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och fördela det i mjölet så gott det går.

  2. Rör ner ägg och filmjölk och blanda till en jämn smet. Låt den vila i ca 2 min.

  3. Smörj en muffinsplåt eller ställ formar i den. Klicka ut smeten i  7 formar.

  4. Grädda sconesen mitt i ugnen ca 10 min. Servera dem ljumma med marmelad eller lemon curd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Eva Nordlinder, Hembakat